Bezoek nieuwpoort

Toeristisch informatie punt Nieuwpoort

In de voormalige woonkamer vindt u het toeristisch informatie punt (TIP) Nieuwpoort.

De TIP is het perfecte start- én eindpunt om Nieuwpoort en de regio te ontdekken. Een team van vrijwilligers staat klaar om zowel bezoekers als inwoners te vertellen over alles wat Nieuwpoort te bieden heeft! De TIP Nieuwpoort vindt u midden in Stadsboerderij Vredebest, Binnenhaven 24 te Nieuwpoort.

Openingstijden van de TIP vanaf 1 april 2023 zijn:

Maandag – Zaterdag van 13:00 – 16:00 

vanaf 15 september:

Maandag, Dinsdag en Zaterdag van 13:00 – 16:00

Vanaf 23 oktober:

Maandag en Zaterdagmiddag van 13:00 – 16:00

De TIP is telefonisch te bereiken via: 06-12701109 en via mail info@stadsboerderijvredebest.nl

Diensten

Het boeken van een stadswandeling, een kinderspeurtocht, een bezoek aan het museum kan via de mail info@stadsboerderijvredebest.nl of tijdens openingstijden in de TIP.

De TIP Nieuwpoort biedt diverse culturele en recreatieve arrangementen, een stadswandeling of een kanotocht. In de winkel is een grote collectie wandel- en fietsroutes, diverse wegen- en waterkaarten en stadsplattegronden te vinden. Ook zijn er diverse streekproducten en leuke kadoartikelen van Nieuwpoort te koop. Leuk als souvenir of om kado te doen! 

Activiteiten

Wat is er te doen in Nieuwpoort

Een actueel overzicht vindt u op www.nieuwpoort.nu

Eten in Nieuwpoort

Nieuwpoort ligt van oudsher op de route van Rotterdam en Utrecht. Een mooie rustplaats en de mogelijkheid om van paarden te wisselen. Nog steeds een geliefde tussenstop voor wandelaar, wielrenner, motorrijder en andere bestuurders. 

 

Klik hier voor een overzicht van horeca

Slapen in Nieuwpoort

In Nieuwpoort zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden:

Klik hier voor de lokaties

 

 

Wandelen in Nieuwpoort en omgeving

Een wandeling door Nieuwpoort brengt je op de leukste plekjes met de fraaiste historische panden, prachtige monumenten en een de mooie wallen met uitzicht over het stadje en omliggende polders en de rivier de Lek.

De kleine vestingstad is zo compact dat verdwalen niet mogelijk is. Vanuit alle hoeken ziet u het elegante torentje van het oude stadhuis. Dit baken brengt u altijd weer terug naar de Dam in het historische centrum.

Bij de TIP zijn verschillende wandelroutes en speurtochten te verkrijgen. 

Fietsen in Nieuwpoort en omgeving

Nieuwpoort is een prima begin- en eindpunt van je fietstocht door de Alblasserwaard, de Krimpenerwaard of Vijfheerenlanden. Het uitgestrekte polderlandschap leent zich er goed voor om per fiets te worden ontdekt.
Bekijk de boerenerven in de Alblasserwaard, fiets langs de vele molens in regio (Kinderdijk)  of laat je per veerpont overvaren naar Schoonhoven voor een tochtje langs de Oude Hollandse Waterlinie.

Een goed vertrekpunt is het Toeristische Overstappunt Nieuwpoort. Hier vind je informatie over bezienswaardigheden en het is het startpunt van verschillende bewegwijzerde fietsroutes in en rond de Nieuwpoort. 

Meer informatie over fietsen in de regio kunt u krijgen bij de TIP. 

Openingstijden

De TIP is geopend op:

Maandagmiddag 10:00 tot 16:00
Woensdagmiddag 13:00 tot 16:00
Donderdag 13:00 tot 16:00
Vrijdag 13:00 tot 16:00
Zaterdag 10:00 tot 16:00

 

Links

www.nieuwpoort.nu

www.vestingnieuwpoort.nl

www.bezoekgerrit.nl

www.denhaneker.nl

www.inschoonhoven.nl

www.oudehollandsewaterlinie.nl

www.forten.nl

www.struinenenvorsen.nl

www.groenehart.info